Kadonnutta kehoyhteyttä etsimässä

INFO

Alkamisaika
18.04.2020 klo. 8.00
Loppumisaika
18.04.2020 klo 16.30

SIJAINTI

Vuokatti, Sotkamo (Uimahallin yläkerta)

TAPAHTUMAKUVAUS

Maija Palsio, opettaja, liike- ja tanssiterapia, psykofyysinen psykoterapia

Kati Sarvela, HLL, hypnoterapeutti, sensomotorinen psykoterapia

Hinta: early bird 128 euroa, sisältäen alv 24 %, ennen 30.4.2020 ilmoittautuneet (150 euroa tämän jälkeen sis. alv 24%)

Ajankohta: La 18.4. klo 9.00 - 16.30

Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, opettajat

Kaikille hyväksyvän läsnäolon harjoitukset eli mindfulness-harjoitukset eivät ole helppoja, mutta tietoisesti läsnäoleva kohtaaminen on olennainen osa traumainformoitua hoitoa.  

Lapsuuden hankalat kokemukset, pienemmät ja suuremmat kolhut, ovat johtaneet siihen, että monet asiakkaamme, mutta myös lukuisat sote-ammattilaiset itse, ovat kadottaneet meitä ravitsevan yhteyden omaan kehoon.  Sen seurauksena saatamme samaistua herkästi reaktiivisiin tunnetiloihimme tai vaikkapa torjumme tunnetiloja, jotka eivät ole olleet hyväksyttyjä perheessämme. Monet meistä ovat oppineet länsimaisessa kulttuurissa elämään “päässään”.  Tämä kehosta irti oleva olemisen tapa on ollut monelle tarpeellinen selvitymisstrategia tietyissä, tärkeissä, elämänvaiheissa. Sittemmin turhatkin, epäajankohtaiset, reaktiiviset, käyttäytymismallit ovat voineet jäädä kehomieleemme elämään omaa elämäänsä.

Tällä kurssilla tutustumme mm. Fellitin ACE tutkimuksiin eli lapsuuden hankalien kokemusten ja muiden tunnehaavojen, "traumojen", terveys ja mielenterveysvaikutuksiin sekä vaikutusmekanismeihin. Lisäksi tutustumme käytännön työkaluihin ja menetelmiin, joiden avulla pyrimme harjoittelemaan lempeästi ja turvallisesti oman kehoyhteyden avaamista, vahvistamista, omassa kehossa olemista.  Mietimme ja tutkimme, kuinka on mahdollista kokemuksellisesti oppia olemaan riittävän levollisessa tilassa omassa kehossamme. Näin kykenemme taitavammin havainnoimaan, tunnistamaan ja ohjaamaan tietoisuuttamme ja tunnetilojamme.

Tässä traumainformoidussa orientaatiokoulutuksessa johdatamme osallistujat oman itsensä äärelle. Käymme läpi traumainformoidun kohtaamisen perusasioita. Lisäksi tutkimme kehotietoisuutta liike-, aisti-, mielikuva-, ja kontaktiharjoitusten avulla. Työskentelyyn yhdistyy myös kunnioittava kosketus. Työskentely tapahtuu jokaisen erilaisista lähtökohdista käsin.

Kurssi on johdantokurssi tietoisuuteen siitä, mitä traumainformoitu järjestelmä voi olla.