Kehotietoisuusharjoituksia  ja terapeuttisen kirjoittamisen menetelmiä asiakastyöhön 

INFO

Alkamisaika
28.2.2020 9.00
Loppumisaika
28.2.2020 17.00

SIJAINTI

Jyväskylä

TAPAHTUMAKUVAUSTraumainformoidun kohtaamisen peruskurssi

Kehotietoisuusharjoituksia  ja terapeuttisen kirjoittamisen menetelmiä asiakastyöhön 


Kouluttajat:  FT Karoliina Maanmieli ja HLL Kati Sarvela 


Ajankohta:  Pe 28.2.2020

Hinta: Early bird 140.00 euroa 10.2. saakka jonka jälkeen 175.00 euroa sis alv 24 %.

Opiskelijat ja työttömät - 50 %.


Paikka: Jyväskylä Kaikki ihmisten kanssa työskentelevät ammattilaiset tarvitsevat tietoa, jonka avulla voivat tunnistaa asiakkaidensa traumataustan. Lapsuuden kaltoinkohtelu ja laiminlyönnit aiheuttavat terveysongelmia ja heikentävät hyvinvointiamme. Lapsuuden tunnehaavat, traumat voivat vaikuttaa elämäämme kokonaisvaltaisesti, altistaa fyysisille sairauksille, oppimisvaikeuksille,  mielenterveys- ja sosiaalisille ongelmille. Myös ihmissuhdetyön ammattilaiset itse voivat sijaistraumatisoitua ja alkaa kärsiä empatiauupumuksesta.

 

Tällä orientaatiokurssilla tutustumme traumojen ja lapsuuden kaltoinkohtelun ja laiminlyöntien (ACE) seuraamuksiin. Käymme läpi kehotietoisuusharjoituksia ja terapeuttisen kirjoittamisen menetelmiä, joiden avulla ihmisiä voidana opettaa havainnoimaan, ilmaisemaan ja säätelemään vireystilaansa, tunnetilojaan ja omaa autonomista hermostoaan.


Hyvä itsetuntemus ja empatia myötätunto? on eräs tärkeimpiä asioita traumainformoidussa järjestelmässä toimiville ammattilaiselle. Terapeuttisen kirjoittamisen menetelmät tarjoavat yhden tien empatiaan ja itsetuntemukseen. Koulutuspäivän aikana tutustumme luovan kirjoittamisen ja kaunokirjallisuuden mahdollisuuksiin itsetuntemuksen lisääjänä,  omien traumojen työstämiskeinona, yhteisöllisyyden luojana sekä empatiaa lisäävänä työkaluna asiakaskohtaamisissa