Traumatietoudesta ja terapeuttisesta kirjoittamisesta voimavaroja ja työmentelmiä asiakastyöhön

INFO

Alkamisaika
25.10.2019 klo 9.00
Loppumisaika
26.10.2019 klo 16.00

SIJAINTI

Jyväskylä

TAPAHTUMAKUVAUS


Kohderyhmä:

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset

Kouluttajat:  

Karoliina Maanmieli, (FT, kirjallisuusterapia, mielenterveystyö)

Kati Sarvela (HLL, hypnoterapia, sensomotorinen psykoterapia)

Aika:  25.-26.10.2019

Hinta: early bird , 150 euroa (sis. aamu- ja päiväkahvin sekä alv 24%) ennen 30.8. ilmoittautuneille, jonka jälkeen 175 euroa sis alv 24 %

Ilmoittautuminen: 18.10.2019 mennessä

Miksi terveydenhoidon ammattilaiset tarvitsevat “traumainformointia”?

Kaikki terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaiset tarvitsevat tietoa, jonka avulla voivat tunnistaa asiakkaidensa traumataustan. Lapsuuden kaltoinkohtelu ja laiminlyönnit aiheuttavat terveysongelmia ja heikentävät hyvinvointiamme. Tieteellinen tutkimus vahvistaa, että lapsuuden tunnehaavoilla, traumoilla, voi olla kauaskantoiset vaikutukset elämässämme. Ne altistavat fyysisten sairauksien lisäksi myös oppimisvaikeuksille,  mielenterveys- ja sosiaalisille ongelmille. Tunnehaavat aiheuttavat myös puutoksia itsesäätelyssä ja itsemyötätunnossa sekä vaikeuttavat oppimista. Myös terveydenhoidon ammattilaiset itse voivat sijaistraumatisoitua ja alkaa kärsiä empatiauupumuksesta.

Tällä orientaatiokurssilla tutustumme traumojen ja lapsuuden kaltoinkohtelun ja laiminlyöntien (ACE) seuraamuksiin. Käymme läpi psykoedukatiivisia työkaluja ja terapeuttisen kirjoittamisen menetelmiä, joiden avulla ihmisiä voidana opettaa havainnoimaan, ilmaisemaan ja säätelemään vireystilaansa, tunnetilojaan ja omaa autonomista hermostoaan.

Hyvä itsetuntemus ja empatia on eräs tärkeimpiä asioita traumainformoidussa järjestelmässä toimiville ammattilaiselle. Terapeuttisen kirjoittamisen menetelmät tarjoavat yhden tien empatiaan ja itsetuntemukseen. Koulutuspäivän aikana tutustumme luovan kirjoittamisen ja kaunokirjallisuuden mahdollisuuksiin itsetuntemuksen lisääjänä,  omien traumojen työstämiskeinona, yhteisöllisyyden luojana sekä empatiaa lisäävänä työkaluna asiakaskohtaamisissa.

Peruutusehdot


Yli 60 vrk ennen koulutuksen alkua (laskien taaksepäin koulutuksen aloituspäivästä) on koulutuksen peruuttaminen veloituksetonta.
Yli 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdystä peruutuksesta veloitetaan peruutuskuluina 50 €.  (1-14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdystä peruutuksesta veloitetaan puolet koulutuksen hinnasta.


Koulutuksen peruuttamisesta koulutuksen alkamispäivänä, koulutuksen aikana tai koulutukseen saapumatta jättämisestä ilman peruutusta peritään koulutuksen täysi hinta. Mahdolliset puuttuvat maksusuoritukset peritään jälkikäteen viivästyskorkoineen.
Sairastapaukset ja loukkaantumiset: Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta koulutukseen oman sairastumisen tai loukkaantumisen takia (todistettava lääkärintodistuksella), voi hän siirtää koulutuspäiviä tai koulutusjakson toisen ryhmän kanssa suoritettavaksi veloituksetta (ks. seuraava osio ”Koulutuspäivien siirto”). Jos kyseessä on pitkäaikainen sairastuminen, eikä koulutus ole vielä alkanut, voi koulutuksen peruuttaa kokonaan. Tässä tapauksessa peritään ainoastaan ilmoittaumiseen liittyvät toimistokulut 50 €. Muut maksusuoritukset palautetaan. Sairastumisesta on kuitenkin ilmoitettava ennen koulutuksen alkua ja lääkärintodistus vaaditaan aina.