Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä

INFO

Alkamisaika
28.11.2020 klo 9.00
Loppumisaika
28.11.2020 klo 14.00

SIJAINTI

Zoom
ilmoittaudu kurssille

Tapahtumakuvaus

Kouluttajat:


Karita Palomäki, fysioterapeutti, erikoistunut kroonisen kivun psykofyysiseen hoitoon, työnohjaaja, tietokirjailija. www.bodysense.fi 

Kati Sarvela, hammaslääkäri, terapeutti (sensomotorinen psykoterapia, hypnoterapia), kouluttaja, tietokirjailija www.iloajatoivoa.fi 

Ajankohta ja paikka: Zoom , lauantai 28.11.2020 klo 9.00 - 14.00

Traumalla ja kivulla on monitasoinen liitto keskenään. Lukuisat terveydenhuollon ammattilaiset joutuvat työskentelemään potentiaalisesti traumatisoivien toimenpiteiden kanssa päivittäin. Lääketieteelliset kivuliaat toimenpiteet ovat traumatisoineet ihmisiä ja toisaalta lapsuuden haitalliset kokemukset (ACE) voivat altistaa uusille traumatisoitumisille ja kroonisille kivuille. Sadattuhannet suomalaiset kamppailevat päivittäin kroonisen, pitkittyneen kivun kanssa. 

Traumainformoitu malli tuo holistisen, biopsykososiaalisen näkökulman paitsi akuuttiin kipuun, myös  krooniseen kipuun, ottaen huomioon kivun biologisen olemuksen lisäksi myös kipua potevan emotionaaliset ja henkilöhistorialliset sosiaaliset tekijät, kuten lapsuuden haitalliset kokemukset ja muut traumaattiset kokemukset.

Tällä kurssilla käymme läpi traumainformoidun mallin perusasioita, suunnaten huomiomme erityisesti akuuttiin ja krooniseen kipuun. Teemme lisäksi kipuun liittyviä kehollisia harjoituksia. Oman kokemuksellisen itsesäätelyharjoittelun kautta näitä keinoja on mahdollista ohjata myös kipua poteville asiakkaille ja potilaille.

Kohderyhmä: Kipupotilaiden ja -asiakkaiden kanssa työskenteleville, kuten lääkärit, hammaslääkärit, sairaan- ja lähihoitajat, fysio-, toiminta- ja psykoterapeutit, jalkaterapeutit, ym. kivun kanssa toimivat muut terveydenhuollon ammattilaiset. 
Hinta:   110 euroa sis alv 24 %, (työttömät, lomautetut, opiskelijat 55 euroa sis alv 24 %)
Peruutusehdot

Yli 60 vrk ennen koulutuksen alkua (laskien taaksepäin koulutuksen aloituspäivästä) on koulutuksen peruuttaminen veloituksetonta.

Yli 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdystä peruutuksesta veloitetaan peruutuskuluina 50 €.  (1-14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdystä peruutuksesta veloitetaan puolet koulutuksen hinnasta.

‍Koulutuksen peruuttamisesta koulutuksen alkamispäivänä, koulutuksen aikana tai koulutukseen saapumatta jättämisestä ilman peruutusta peritään koulutuksen täysi hinta. Mahdolliset puuttuvat maksusuoritukset peritään jälkikäteen viivästyskorkoineen.

Sairastapaukset ja loukkaantumiset: Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta koulutukseen oman sairastumisen tai loukkaantumisen takia (todistettava lääkärintodistuksella), voi hän siirtää koulutuspäiviä tai koulutusjakson toisen ryhmän kanssa suoritettavaksi veloituksetta (ks. seuraava osio ”Koulutuspäivien siirto”). Jos kyseessä on pitkäaikainen sairastuminen, eikä koulutus ole vielä alkanut, voi koulutuksen peruuttaa kokonaan. Tässä tapauksessa peritään ainoastaan ilmoittaumiseen liittyvät toimistokulut 50 €. Muut maksusuoritukset palautetaan. Sairastumisesta on kuitenkin ilmoitettava ennen koulutuksen alkua ja lääkärintodistus vaaditaan aina.