Traumainformoitu kohtaaminen - Oman historian ja reaktioiden ymmärrystä sote-ammattilaisille

INFO

Alkamisaika
9.11.2020 klo 13
Loppumisaika
9.11.2020 klo 17

SIJAINTI

ZOOM-etäkoulutus
ilmoittaudu kurssille

Tapahtumakuvaus


Aika    klo 13- 17.00  (15 min kahvitauko)   9.11.2020


Hinta: 95 euroa (50 euroa) - Hinnat sisältävät alv:in 24 %


Kouluttajat: lasten psykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen ja HLL Kati Sarvela


Kaksi traumainformoidun liikkeen pioneeria tarjoavat perustietoa traumaattista stressistä hoitoalan ihmisille, lääkärille, hoitajille, sosiaalityöntekijöille jne. Koulutus sopii myös kasvatusalan ammattilaisille.

Tärkeänä teemana koulutuksessa on auttajan oma traumaattinen stressi. Tutkimusnäyttö on osoittanut että hoitoalojen ihmisillä saattaa itsellään olla takanaan vakavaakin traumaa. Työntekijöiden on tärkeä löytää myötätuntoa itseänsä kohtaan ja tarvittaessa kouluttaa itseään traumasta ja osata itse tarvittaessa antautua autettavaksi. Traumaan liittyvä häpeä saattaa estää monia ammattilaista hakeutumista avun piirin. Koulutuksessa opitaan mm. tunnistamaan, miten traumaattinen haitallinen stressi ilmenee itsessä ja asiakkaissa.

Käymme läpi traumainformoidun kohtaamisen perusperiaatteita, Sheela Rajan mallia ja keskitymme erityisesti hoivahenkilökunnan omaan hyvinvointiin ja traumatietoisuuteen.Traumainformoitu liike pyrkii rikkomaan häpeän ja vaikenemisen kulttuuria, jotta instituutioissa päästään kiinni aidosti toipumiskeskeiseen kulttuuriin. Paradigma siirtymä traumatietoiseen kulttuuriin edellyttää, että opimme keskustelemaan voimavaralähtöisesti ja lempeästi kipeistäkin asioista - myös ammattilaisten omasta traumaattisesta stressistä.


Luento nauhoitetaan, mutta osallistujien keskusteluja ei nauhoiteta. Tarkoitus on saada tuotettua edullisempia kursseja verkkokoulutuksina.