Traumatietoutta perusterveydenhuoltoon - Kun kipu ja toimenpidepelot ovat osa terveydenhuollon ammattilaisen arkea

INFO

Alkamisaika
2.9.2020 klo 16.00
Loppumisaika
2.9.2020 klo 19.00

SIJAINTI

etäkoulutus Zoom
ilmoittaudu kurssille

Tapahtumakuvaus2.9.2020 klo 16.00 - 19.00     (sis. 15 min tauko)


Hinta:  60 euroa sis alv 24 %

Kohderyhmä: Suunhoidon ammattilaiset ja muut toimenpidekeskeistä työtä tekevät terveydenhuollon ammattilaiset, kuten anestesialääkärit, kätilöt, bioanalyytikot jne.Särkyjen ja kivuliaitten toimenpiteiden äärellä toimivat ammattilaiset, kuten suunhoidon ammattilaiset, kätilöt, anestesiayksiköiden henkilökunta ja bioanalyytikot ovat pääkalloasemalla havainnoimassa traumaattisen stressin seuraamuksia. Tässä online-seminaarissa traumainformoidun liikkeen pioneeri hammaslääkäri ja terapeutti Kati Sarvela esittelee lyhyesti traumanäkökulmaa omalle ammattikunnalleen sekä muille ammattilaisille, joille kipu ja säryt ovat osa työarkea.

Käymme seminaarissa läpi vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Miksi suunhoidon ammattilaiset ja muut kivuiliaita toimenpitetä tekevät terveydenhoidon ammattilaiset ja heidän tiiminsä tarvitsevat traumatietoutta? Mitä ovat medikaaliset traumat? Mitä ovat ACE-tutkimukset ja kuinka ne vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin? Kuinka lapsuuden traumaattinen stressi vaikuttaa terveyteemme, myös suun terveyteen? Miten tomenpidepelot ilmenevät mantelitumakkeen ja autonomisen hermoston toiminnassa? Mitä Stephen Porgesin polyvagaaliteoria on?  Mikä on trauman ja akuutin sekä kroonisten/akuutin kipujen välinen yhteys?  Mitä tarkoitetaan traumainformoidulla systeemillä? Mitä tarkoitetaan rakenteellisella väkivallalla ja traumalla? Pitäisikö terveydenhuollon ammattilaisen  oma hyvinvointi ottaa yhdeksi järjestlemän laatukriteeriksi? Millaisia traumainformoituja malleja on maailmalla? Mitä Covid-19 on opettanut meille traumaattisesta stressistä? Miten psykoedukaatiota (esim. maadoitus, ylivireys, alivireys) voisi hyödyntää hoitotyössä?

Tämä seminaari antaa terveydenhuollon ammattilaiselle yleiskäsityksen siitä, mistä traumainformoidussa järjestelmässä on kysymys.