Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta terveydenhuollon ammattilaisille

INFO

Alkamisaika
08.10.2021 klo 9.00
Loppumisaika
24.10.2021 klo 19.30

SIJAINTI

zoom - 2 lähipäivää Helsingissä, mikäli korona tilanne sallii
ilmoittaudu kurssille

Tapahtumakuvaus

Kouluttajat:


Karita Palomäki, fysioterapeutti, erikoistunut kroonisen kivun psykofyysiseen hoitoon, työnohjaaja, tietokirjailija. www.bodysense.fi 

Kati Sarvela, hammaslääkäri, terapeutti (sensomotorinen psykoterapia, hypnoterapia), kouluttaja, tietokirjailija www.iloajatoivoa.fi 

Ajankohta ja paikka:

Kaksi lähipäivää Helsingissä: 8-9.10.2021  (paikka ilmoitetaan myöhemmin)  klo 9-16.30

Kaksi etäpäivää to 21.10. ja su 24.10. klo 17- 19.30  

Hinta:

425  euroa sis alv 24 %.  Korona tilanteessa myös lähipäivät etänä. Oma ehtoinen ruokailu. Lähipäivinä kahvitarjoilu. ((Myönnämme poikkeuksellisessa elämäntilanteissa osallistujille 1-2 50 % stipendin koulutukseen, mikäli tilaa on)

Koulutuksen teemat ja sisältö

Pääasiallisena oppimateriaalina koulutuksissa käytetään kouluttajayhteisön tuottamaa tietokirjaa Yhteinen kieli, Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen (Basam Books 2020) sekä monialaisessa yhteistyössä luomaamme Yhteinen kieli TIT-mallia. Olemme kehittäneet Työsuojelurahaston tukemana eri ammattilaisryhmille ja vertaistukijoille joustavan ja muuntautuvan koulutusmateriaalin harjoituksineen. Tässä koulutuksessa mennään terveydenhoidon näkökulma edellä, ja se on suunniteltu erityisesti palvelemaan juuri terveydenhuollon ammattilaisia, mutta se soveltuu myös esimerkiksi kroonisten kipujen tai sairauksien vertaisauttajille kolmannella sektorilla.

Ihmistyötä tekevänon voitava tuntea olonsa turvalliseksi ja tarvittaessa hänen on saatava tähän tukea, jotta hän voi tehdä työtään laadukkaasti. Koulutuspäivien teemoina ovat turva, myötätunto sekä työhyvinvointi ja työnilo. Keskeisiä aiheita koulutuksessa on ammattilaien oma hyvinvointi, itsetuntemus sekä tunnetaitojen ja monialaisen yhteistyökyvyn kehittäminen.

Koulutus on vahvan kokemuksellinen. Koulutus pohjautuu vankkaan teoriatietoon (ACE-tutkimukset, traumatietous, kansainväliset traumainformoidut systeemiset mallit), jota yhdistetään käytäntöön erilaisin hyväksyvän läsnäolon, luovin ja kehotietoisuutta edistävin harjoituksin, hyödyntäen mm. erilaisia psykofyysisiä harjoituksia ja EFT:tä. Terveydenhoidon ammattilaisten oma hyvinvointi ja kyky yhteistyöhön ja sosiaaliseen liittymiseen ovat olennaisia asioita laadukkaan työn toteuttamisessa.