TRAUMACAFÉ

Trauma Cafessa järjestetään sekä virtuaalisia että live-tapahtumia kaikille kansalaisille, jotka ovat kiinnostuneita traumaattisen stressin moninaisista ilmenemismuodoista, väkivallan ennaltaehkäisystä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

TraumaCafé - Miesten ilta

Jyrki Rytilä ja Antti Leskelä keskustelevat TRE:stä erään keholllisena menetelmänä sekä miesten häpeästä.

Kuva: wikimedia Takeaway

Ilmoittaudu täältä

Trauma Café  - BrainSmart Leadership by Jan Sky

Brain Power is leadership powered by neuroscience. Being a leader today and using technical skills to cope with high demands is no longer enough. Leaders need to use Brain Power to improve outcomes while maintain the well-being of their team.

Jan is an Australian neuropsychotherapist.

More information: https://www.execstateid.com.au

Helsinki, Finland time: Saturday 7th of Nov., 2020 at 11 a.m.

• Manage the challenges of high work demands and constant change

• Optimise your brain function in different contexts

• Maximise the capacity to understand and manage your thoughts, behaviours and emotions

• Create an environment for teams to work to their maximum potential

kuva: Wikimedia Takeaway

Ilmoittaudu täältä

Trauma Café 27.10.2020 - Mistä apua, kun oma reppu painaa?

Tutkimusnäyttö on osoittanut, että sote- ammattilaisilla ja opettajilla itsellään voi olla omia haitallisia kokemuksia, "sudenkuoppia", jotka saattavat haitata työntekoa ja yksityiselämää. Mistä apua, kun omaa reppua pitäisi keventää? Keskustelijoina tällä kertaa nuorisopsykiatri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen ja HLL Kati Sarvela. Moderaattorina Pekko Piirto.

Kuva: wikimedia, Takeaway

Ilmoittaudu täältä

Trauma Café - Vieraanamme Mai Peltoniemi

Mai Peltoniemi on sosiaalialan ammattilainen, kouluttaja ja työnohjaaja. Joku on juhlavasti todennut hänen olevan tabujen ja leimojen rohkea ravistelija, innostava ja asiantunteva kouluttaja. Tämä varmaankin siksi, että hän on elämänsä valinnoissa onnistunut toistuvasti sijoittumaan itsensä monenlaisiin marginaalisiin ryhmiin. Kouluttajana hän yhdistää asiantuntijuuden ja kokemusasiantuntijuuden tavalla, joka uudistaa totuttuja rooleja ja suhteita.

Traumaan ja riippuvuuksiin liittyvää ymmärtämistä ja erityisosaamista tarvitaan Main mukaan lähes kaikissa sosiaali- ja terveysalan palveluissa.

Tapahtuma on ilmainen.

Ilmoittautumislinkki:

Mai Peltoniemen sivut:  

kuva: Wikimedia - Takeaway

Ilmoittaudu täältä

Trauma Café - Miesten ilta

Tällä kertaa tapahtumassamme ääni on miehillä ja traumalla. Trauma koskee kaikkia ihmisiä, sukupuolesta ja iästä riippumatta. Mistä johtuu, että miehet ovat vähemmän kiinnostuneita traumasta? Vai ovatko? Keskustelijoina logoterapeutti ja eksitentiaalianalyytikko Jukka Packalén ja teatterin tekijä ja TRE-ohjaaja Sami Aleksis Sainio. Moderaattorina vanha tuttu Pekko Piirto. Kaiken sukupuoliset ovat tervetulleita kuuntelemaan, mitä miehillä on sanottavanaan. Ilta nauhoitettiin, video löytyy täältä:

www.iloajatoivoa.fi/tammikuu/traumacafe-videoita

kuva: Wikimedia, Takeaway #trauma #traumainformoitu #yhteinenkieli #traumainformoitusotejaope #traumacafe

Ilmoittaudu täältä

Trauma Cafè Turva&Myötätunto&Ilo

Nyt syyskuun lopussa 2020 valmistuu Työsuojelurahaston rahoituksen turvin toteuttamamme kolmipäiväisen peruskoulutuksen opetussuunnitelma. Koulutus antaa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työntekijöille vankan perusymmärryksen traumainformoidusta työotteesta ja konkreettisia työkaluja oman työn arkeen. Koulutusta tukee aikaisemmin valmistunut kirja "Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen".

Tässä maksuttomassa zoom-tapahtumassa käymme Johanna Linner-Matikan johdolla läpi kolmipäiväisen koulutuksemme syntyvaiheita ja mitä koulutuksemme sisältää. Meiltä voi myös kysyä traumainformoituun työotteeseen liittyviä kysymyksiä.

#TraumaCafe

Ilmoittaudu täältä

Trauma Cafén ensimmäinen tapahtuma

Ensimmäisessä ilmaisessa Trauma Cafè:ssa 14.9. klo 18.00 - 18.45  kaksi Traumainformoidun liikkeen aktivistia,  psykiatri Anne Pelkonen ja hammaslääkäri Kati Sarvela,  keskustelevat Pekko Piirron johdolla traumainformoidun liikkeen historiasta, ja siitä mitä sillä ylipäätään tarkoitetaan. Lisäksi pohditaan, miksi nyt pandemian aikana traumatietous on erityisen ajankohtaista.  Osallistujilla on tilaisuus esittää kysymyksiä


Ilmoittaudu täältä