Traumainformoitu kohtaaminen

Traumainformoidulla kohtaamisella tarkoitetaan tunnehaavoja huomioivaa ihmisen kohtaamista. Sen filosofian taustalla on ajatus siitä, että traumaattiset kokemukset saavat ihmisen käyttäytymään usein epätarkoituksenmukaisesti ja tavalla, joka ei ole järkisyin perusteltua.

Ottamalla tämä huomioon ihmistyössä, esimerkiksi kouluissa eri sosiaali- ja terveydenhuollon pisteissä, voidaan pienilläkin teoiilla helpottaa merkittävästi traumatisoituneen ihmisen oppimista ja hoidon etenemistä sekä sekä sen vaikuttavuutta.

Tunnehaavoilla on suuri merkitys oppimiseen, terveyskäyttäytymiseen sekä esimerkiksi kipukokemukseen ja toimenpidepelkoihin.

Me tunnehaavat huomioivan kohtaamisen kouluttajat teemme moniammatillista yhteistyötä punoaksemme yhteen mielenterveyteen, terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvää tieteellistä tietoa ja kokemusperäistä viisautta. Edustamme eri akateemisia aloja.

Seuraa meitä Twitterissä

Kouluttajamme:
Auvinen, Elisa,  kirjallisuusterapiaohjaaja, pedagogi ja kouluttaja
TUTUSTU
Blomqvist-Lyytikäinen, Mikaela,  nuorisopsykiatri, terapeutti
TUTUSTU
Johanna Linner Matikka , Sosiaalialan moniosaaja, yhteiskuntatieteiden maisteri.
TUTUSTU
Maanmieli, Karoliina, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjoittamisen tutkijatohtori
TUTUSTU
Palomäki, Karita

Vaikka kokemus ei vaatisikaan sel­keää ajattelua ja analysointia, me ihmiset kuitenkin tyypillisesti haluamme selittää ja tulkita kokemuksiamme – ja muodostaa niistä henkilökohtaisen tarinan. Auttamistyössä on tärkeää, että tämä kokemustarina tulee kuulluksi ja tarinaa kertova ihminen arvostavalla tavalla kohdatuksi.

TUTUSTU
Pelkonen, Anne, erikoislääkäri, psykoterapeutti
TUTUSTU
Sarvela, Annika, pedagogi, tanssija, jooganopettaja
TUTUSTU
Sarvela, Kati

"Hammaslääkärin työn tarve vähenisi huomattavan paljon, mikäli jokainen lapsi pääsisi osalliseksi parantavaa näytelmää jo syntymästään saakka."

TUTUSTU