Traumatietoisella kohtaamisella tarkoitetaan tunnehaavoja huomioivaa ihmisen kohtaamista. Traumainformoidun filosofian taustalla on ajatus siitä, että traumaattiset kokemukset saavat ihmisen käyttäytymään usein epätarkoituksenmukaisesti ja tavalla, joka ei ole järkisyin perusteltua.
Ottamalla tämä huomioon ihmistyössä, esimerkiksi kouluissa eri sosiaali- ja terveydenhuollon pisteissä, voidaan pienilläkin teoiilla helpottaa merkittävästi traumatisoituneen ihmisen oppimista, hänen kokonaisvaltaista hyvinvointiaan ja hoidon etenemistä sekä sekä sen vaikuttavuutta.
Tunnehaavoilla on suuri merkitys oppimiseen, terveyskäyttäytymiseen, kuten addiktioihin ja traumaattienen stressi on usein vaikuttavana tekijänä esimerkiksi kroonisisissa kiivuissa ja toimenpidepeloissa. Lapsuuen haitalliset kokemukset ja muut traumat tuottavat suurta inhimillistä kärsimystä ja yhteiskunnallisia kustannuksia. Monet tutkijat pitävät traumaattista stressiä yhtenä suurimpana tämän päivän kansanterveydellisesta ongelmasta, johon ei ole vielä riittävässä määrin puututtu.
Me traumainformoidun työotteet kouluttajat teemme moniammatillista yhteistyötä punoaksemme yhteen mielenterveyteen, terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvää tieteellistä tietoa ja kokemusperäistä viisautta mahdollistaaksemme hoito-, hoiva- ja kasvastusjärjestelmän muutoksen traumainformoiduksi.
Syksyllä 2020 valmistuu ensimmäinen Työsuojelurahaston rahoittama
kolmipäiväinen koulutus..
Koulutuksessa kärkeänä on ammattilaisten oma hyvinvointi. Järjestämme myös omia koulutuksia, verkostotapahtumia sekä rakennamme räätälöityjä koulutuksia vastaamaan eri organisaatioiden tarpeita. . Edustamme eri akateemisia aloja.
Seuraa meitä Twitterissä Kouluttajamme: