Maanmieli, Karoliina, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjoittamisen tutkijatohtori

Kirjallisuusterapiaohjaaja ja kirjoittamisen tutkijatohtori

Olen Karoliina Maanmieli. Olen alun perin pieksämäkeläinen, mutta nykyisin asustan Jyväskylässä perheeni kanssa. Saan arkeeni voimaa luonnosta ja kulttuurista. Talvisin viihdyn hiihtoladulla, kesäisin järven rannalla. Kirjoittaminen, lukeminen, matkustelu ja erilaiset kulttuuritapahtumat piristävät elämääni.


Työurani olen tehnyt pääosin mielenterveystyössä. Olen tehnyt pitkän työuran pieksämäkeläisessä mielenterveyskuntoutujien kylässä ja opiskellut työn ohella lähihoitajaksi sekä kirjallisuusterapiaohjaajaksi.  Yliopistossa opiskelin pääaineenani kirjallisuutta. Minulla on myös kirjastonhoitajan pätevyys.  Kirjoittamisen alan väitöskirjani käsitteli psykoosia sairastavien kirjallisuusterapiaa.


Työssäni minulle on tärkeää kuulla ihmisten kokemuksia ja tarinoita. Uskon, että kirjoittaminen ja muut luovat menetelmät ovat ensiarvoisen tärkeitä keinoja käsitellä vaikeita ja ristiriitaisia tunteita sekä elämänkokemuksia. Koulutan kirjallisuusterapiaohjaajia, ohjaan kirjallisuusterapiaryhmiä sekä tutkin kirjoittamisen terapeuttisia vaikutuksia, elämäkerrallista kirjallisuutta sekä muistokeruuaineistoja. Tällä hetkellä työskentelen projektikoordinaattorina syrjäseudulla asuvien naisten voimaantumiseen tähtäävässä monikansallisessa Eramus + projektissa sekä traumainformoidun kohtaamisen mallia kehittävässä Työsuojelurahaston rahoittamassa hankkeessa.


TULEVAT TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta sote- ja kasvatusalan ammattilaisille
HELSINKI Traumatietoisuutta sote- ja kasvatusalan ammattilaisille. Runsaasti kehollisia harjoituksia.
26.3.2022
LUE LISÄÄ
Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta eläinavusteiseen työskentelyyn
LOHJALLA Yhteinen kieli -koulutuksen versio, jossa kokemuksellisessa harjoittelussa tuodaan esille erityisesti eläinavusteisen työskentelyn mahdollisuuksia.
16.5.2022
LUE LISÄÄ