Maanmieli, Karoliina, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjoittamisen tutkijatohtori

Kirjallisuusterapiaohjaaja ja kirjoittamisen tutkijatohtori

Olen Karoliina Maanmieli. Olen alun perin pieksämäkeläinen, mutta nykyisin asustan Jyväskylässä perheeni kanssa. Saan arkeeni voimaa luonnosta ja kulttuurista. Talvisin viihdyn hiihtoladulla, kesäisin järven rannalla. Kirjoittaminen, lukeminen, matkustelu ja erilaiset kulttuuritapahtumat piristävät elämääni.


Työurani olen tehnyt pääosin mielenterveystyössä. Olen tehnyt pitkän työuran pieksämäkeläisessä mielenterveyskuntoutujien kylässä ja opiskellut työn ohella lähihoitajaksi sekä kirjallisuusterapiaohjaajaksi.  Yliopistossa opiskelin pääaineenani kirjallisuutta. Minulla on myös kirjastonhoitajan pätevyys.  Kirjoittamisen alan väitöskirjani käsitteli psykoosia sairastavien kirjallisuusterapiaa.


Työssäni minulle on tärkeää kuulla ihmisten kokemuksia ja tarinoita. Uskon, että kirjoittaminen ja muut luovat menetelmät ovat ensiarvoisen tärkeitä keinoja käsitellä vaikeita ja ristiriitaisia tunteita sekä elämänkokemuksia. Koulutan kirjallisuusterapiaohjaajia, ohjaan kirjallisuusterapiaryhmiä sekä tutkin kirjoittamisen terapeuttisia vaikutuksia, elämäkerrallista kirjallisuutta sekä muistokeruuaineistoja. Tällä hetkellä työskentelen projektikoordinaattorina syrjäseudulla asuvien naisten voimaantumiseen tähtäävässä monikansallisessa Eramus + projektissa sekä traumainformoidun kohtaamisen mallia kehittävässä Työsuojelurahaston rahoittamassa hankkeessa.


TULEVAT TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta ihmissuhdetyöhön
Työsuojelurahaston tukema monialaisesti luotu koulutus traumaattisesta stressistä ja resilienssistä .
13.11.2020
LUE LISÄÄ
Traumainformoitu kohtaaminen - Oman historian ja reaktioiden ymmärrystä sote-ammattilaisille
Paradigma siirtymä traumatietoiseen kulttuuriin edellyttää, että opimme keskustelemaan voimavaralähtöisesti ja lempeästi myös kipeistä asioista - myös ammattilaisten omasta traumaattisesta stressistä. 
LUE LISÄÄ
Traumatietoutta perusterveydenhuoltoon - Kun kipu ja toimenpidepelot ovat osa terveydenhuollon ammattilaisen arkea
etäkoulutus ZOOM terveydenhuollon ammattilaisille jotka tekevät kivuliaita toimenpiteitä.
2.9.2020
LUE LISÄÄ
Kohti traumainformoitua järjestelmää - Traumatietoisuutta johtamiseen
etäkoulutus ZOOM Tässä esimiehille, johtajille ja päättäjille suunnatussa koulutuksessa kaksi alan pioneeria käyvät läpi traumainformoidun järjestelmämuutoksen perusasioita.
23.9.2020
LUE LISÄÄ
Traumainformoitu kohtaamiskulttuuri - tunnetaitoja, vireystilasäätelyä ja myötatuntoa lasten kanssa työskenteleville
etäkoulutus ZOOM
12.10.2020
LUE LISÄÄ
Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä
etäkoulutus ZOOM Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä. Perusasioita krooniseen ja akuuttiin kipuun liittyvästä traumaattisesta stressistä.
28.11.2020
LUE LISÄÄ