Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta eläinavuisteseen työskentelyyn

INFO

Alkamisaika
6.9.2021
Loppumisaika
4.10.2021

SIJAINTI

Hevosvoimala/Mäntsälä ja etäjaksot Zoomissa.
ilmoittaudu kurssille

Tapahtumakuvaus

Kouluttajat:

Kati Sarvela, Hll, terapeutti, traumainformoidun liikkeen pioneereja Suomessa ja Ulla Linjama-Lehtinen, sosiaali työntekijä, ryhmänohjaaja (systeemiteoreettinen koulutus); sosiaalipedagoinen hevostominta.

Hinta:

395 euroa (sis. alv 24 %)

Ajankohta:

Hinta 395 euroa (sis. alv 24 %) Päivät syksyllä -21,  6.9.2021 klo 17.30 - 19-30 (zoom) ; 13.9. 17.30 - 19.30 (zoom); 18.9. 9.00-17.00 (Hevosvoimala/Orimattila);

19.9. 9.00 - 16.00 (Hevosvoimala/Mäntsälä), 4.10. 17.30 - 19.30 (zoom).  Lähipäivät sisältävät kahvitarjoilun, omavastuinen ruokailu tai eväät.

Kehomme tietää, kun koira on rento ja leikkisä. Eläimien hermosto tarjoaa parhaimmillaan meille kokemuksen siitä, että olemme turvassa. Pelkkä hevosen, koiran tai kissan läsnäolo tarjoaa meille luonnollisen turvan tilan, jossa voimme oppia keskustelemaan myös kipeistä asioista.

Hevonen on ollut kotieläin suhteessa ihmiseen lyhyemmän ajan kuin koira. Silti silläkin on hämmästyttävä kyky lukea ihmistä ja vastata hänen hienovaraisiin emotionaalisiin ja kehollisiin viesteihin ihmistä säätelevällä tavalla. Tämä vastavuoroinen kehollinen säätely, on olennainen osa eläinten terapeuttista vaikutusta.

Yhteinen kieli- koulutus on alunperin Työsuojelurahaston tukemana kehitetty kolmipäiväinen peruskoulutus, joka antaa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työntekijöille vankan perusymmärryksen traumainformoidusta työotteesta ja konkreettisia työkaluja ja kokemuksellisia harjioituksia oman työn arkeen.

Traumainformoidut käytännöt ovat universaaleja periaatteita. Traumainformoitu työote on levinnyt laajasti englanninkielisiin maihin, joissa on luotu monenlaisia toimivia koulutusmalleja. Näistä malleista olemme muokanneet Suomen oloihin sopivan koulutuspaketin, joka voidaan toteuttaa myös etäkoulutuksena. Myös eläinavuisteisia työskentelytapoja on yhdistetty useissa maissa traumainformoituihin käyntäntöihin. Pääasiallisena oppimateriaalina koulutuksissa käytetään kouluttajayhteisön tuottamaa tietokirjaa Yhteinen kieli sekä monialaisessa yhteistyössä kehittämämme materiaalia.

Etäjaksoilla käymme läpi teoriatietoa sekä teemme joitakin kehotietoisuusharjoituksia. Lähipäivinä teoriaosuutta on vähemmän ja keskitymme kokemukselliseen oppimiseen erityisesti hevosten seurassa.

Lisätietoa: iloajatoivoa@gmail.com