Sarvela, Kati

Hammaslääkäri ja terapeutti

Olen Kati Sarvela. Juureni ovat pääkaupunkiseudulla, mutta löysin sielulleni turvapaikan ja kodin Kainuun korvesta ja soilta. Nykyään kannan kotiani sydämessäni, joten sepä osaa siirtyä mukanani jo paikasta toiseen. Koulutukseltani olen hammaslääkäri ja terapeutti (sensomotorinen psykoterapia, hypnoterapia)

Traumainformoitu työote on ollut pitkään jo intohimoisin kiinnostukseni kohde.  Olenkin kouluttanut jo useita vuosia traumatietoutta sote-ammattilaisille ja opettajille.   Visioni on, että sote-yksiköt  ja koulut voivat olla kansalaisten turvapaikkoja. Niissä voidaan opastaa ihmisiä — asiakkaita ja ammattiauttajia — resilienssiin, itseohjautuvuuteen ja tunnetilojen säätelyyn, turvallisissa, kohtaamisissa. Tällä voi olla suuri terveyttä ja hyvinvointia edistävä kansanterveydellinen merkitys. Tällä hetkellä olen myös mukana monialaisessa työryhmässä  suunnittelemassa Työsuojelurahaston rahoittamaa traumainformoitua koulutusta ihmistyöntekijöiden omaa hyvinvointia edistämään. Olen myös aktiivinen some-vaikuttaja. Olen ylläpitämässä yhdessä kumppanieni kanssa facebook- sivustoa Traumainformoitu sote ja ope.

Lisäksi twiittailen sivuilla TraumainformedFinland ja Iloa&Toivoa.

TULEVAT TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

Traumainformoitu kohtaaminen - Oman historian ja reaktioiden ymmärrystä sote-ammattilaisille
Paradigma siirtymä traumatietoiseen kulttuuriin edellyttää, että opimme keskustelemaan voimavaralähtöisesti ja lempeästi myös kipeistä asioista - myös ammattilaisten omasta traumaattisesta stressistä. 
LUE LISÄÄ
Traumatietoutta perusterveydenhuoltoon - Kun kipu ja toimenpidepelot ovat osa terveydenhuollon ammattilaisen arkea
etäkoulutus ZOOM terveydenhuollon ammattilaisille jotka tekevät kivuliaita toimenpiteitä.
2.9.2020
LUE LISÄÄ
Kohti traumainformoitua järjestelmää - Traumatietoisuutta johtamiseen
etäkoulutus ZOOM Tässä esimiehille, johtajille ja päättäjille suunnatussa koulutuksessa kaksi alan pioneeria käyvät läpi traumainformoidun järjestelmämuutoksen perusasioita.
23.9.2020
LUE LISÄÄ
Traumainformoitu kohtaamiskulttuuri - tunnetaitoja, vireystilasäätelyä ja myötatuntoa lasten kanssa työskenteleville
etäkoulutus ZOOM
12.10.2020
LUE LISÄÄ
Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä
etäkoulutus ZOOM Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä. Perusasioita krooniseen ja akuuttiin kipuun liittyvästä traumaattisesta stressistä.
28.11.2020
LUE LISÄÄ