Aarva, Pauliina

Terveystutkija

Juureni ovat Savon sydämessä, pikku kylässä, pienen teollisuuskaupungin, Varkauden kupeessa. Vuodet kuljettivat eri puolille. Asuin ja työskentelin Helsingissä, Kiovassa ja Moskovassa muutamia vuosia kussakin. Sitten minusta tuli tamperelainen, joka ei osaa päättää, kannattaako Tapparaa vai Ilvestä. Pyynikin harjulla, veden ja puiden äärellä hoidan ruumistani ja sieluani. Myös soitto, laulu ja runot kuuluvat perheen ja ystävien ohella elämääni.

Ihmisten hoitokokemukset, kohtaaminen, kosketus sekä terveyden edistäminen kiinnostavat. Luen mielelläni näihin teemoihin liittyvää tieteellistä ja tieteenfilosofista kirjallisuutta. Tutkin täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitomuotojen merkitystä terveyden hoidossa. Kirjoitan seitsemättä vuotta terveydestä, tieteestä, arvoista ja ihmisestä  liinanblogissa  ja haluan edistää uusien, luovien ja kokemuksellisten hoitomuotojen vapaata ja ennakkoluulotonta tieteellistä tutkimusta.

Esittelen kirjaamme Inhimillisyyden vallankumous - Iloa ja toivoa terveydenhoitoon (Basam Books 2018) videolla

TULEVAT TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

Traumainformoitu kohtaaminen - Oman historian ja reaktioiden ymmärrystä sote-ammattilaisille
Paradigma siirtymä traumatietoiseen kulttuuriin edellyttää, että opimme keskustelemaan voimavaralähtöisesti ja lempeästi myös kipeistä asioista - myös ammattilaisten omasta traumaattisesta stressistä. 
LUE LISÄÄ
Traumatietoutta perusterveydenhuoltoon - Kun kipu ja toimenpidepelot ovat osa terveydenhuollon ammattilaisen arkea
etäkoulutus ZOOM terveydenhuollon ammattilaisille jotka tekevät kivuliaita toimenpiteitä.
2.9.2020
LUE LISÄÄ
Kohti traumainformoitua järjestelmää - Traumatietoisuutta johtamiseen
etäkoulutus ZOOM Tässä esimiehille, johtajille ja päättäjille suunnatussa koulutuksessa kaksi alan pioneeria käyvät läpi traumainformoidun järjestelmämuutoksen perusasioita.
23.9.2020
LUE LISÄÄ
Traumainformoitu kohtaamiskulttuuri - tunnetaitoja, vireystilasäätelyä ja myötatuntoa lasten kanssa työskenteleville
etäkoulutus ZOOM
12.10.2020
LUE LISÄÄ
Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä
etäkoulutus ZOOM Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä. Perusasioita krooniseen ja akuuttiin kipuun liittyvästä traumaattisesta stressistä.
28.11.2020
LUE LISÄÄ