Kuka pelkää hammaslääkäriä – kirjan julkaisutiedote

Kuka pelkää hammaslääkäriä? – Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa (Basam Books 2023)

Tämä uutuuskirja muistuttaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä toipua terveydenhuollon haavoittavista kokemuksista! Kokonaisvaltaisesti parantava hoitoympäristö vaatii syvällistä terveydenhuollon kulttuurin ja yhteiskunnallisen ilmapiirin muutosta sekä tätä tukevaa sosiaalipolitiikkaa.

Erilaiset hoitopelot, sijaistraumatisoituminen ja toimenpiteisiin liittyvät ahdistukset, ovat osa terveydenhuollon arkipäivää ja ne koskettavat lähes jokaista perhettä jollain tavoin.

Kuka pelkää hammaslääkäriä? — Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa muistuttaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä saada korjaavia kokemuksia ja vahvistaa resilienssiä eli kykyä toipua haavoittavista kokemuksista ja kriiseistä.

Terveydenhuollossa ilmenevät haavoittavat kokemukset eli medikaaliset traumat ovat hoidettavissa ja ennaltaehkäistävissä, kun osaamme lähestyä niitä monista eri näkökulmista käsin, kunnioittaen potilaiden ja työntekijöiden elettyä kokemusta ja tieteellistä näyttöä. Traumatietoisina voimme hypätä suuren askeleen kohden yksilöllistä ja yhteisöllistä toipumista, kun lakkaamme pirstomasta ihmisiä palasiksi eri asiantuntijoiden kasvatettaviksi, hoivattaviksi ja hoidettaviksi.

Tässä kirjassa hammaslääkäri ja terapeutti Kati Sarvela kuljettaa lukijan potilaiden sekä hänen omien traumaattisten kokemustensa kautta haavoittuvuuden ja toipumisen eri kerroksiin. Kirjassa on runsaasti kehollisia ja kirjoitusharjoituksia, jotka voivat tukea yksilöllistä toipumista. Sarvelalta on aikaisemmin ilmestynyt useita traumatietoisuutta käsitteleviä tietokirjoja. Tämän kirjan Sarvela on kirjoittanut tiiviissä yhteistyössä nuoremman hammaslääkärikollegan Teemu Liimataisen kanssa.

Kirja on ilmestynyt 15.3.2023 (Basam Books 2023)

Kirjoittajat

Kati Sarvela on traumainformoidun lähestymistavan suomalainen pioneeri ja aktivisti. Hän on myös hammaslääkäri, tietokirjailija, terapeutti ja kouluttaja. Kati on erikoistunut traumatietoisuuden kehittämiseen erityisesti ihmisläheisen työn toimialoilla. Saat Katiin yhteyden sähköpostitse iloajatoivoa@gmail.com

Teemu Liimatainen on hammaslääkäri sekä Iloa ja toivoa -verkoston kumppani. Lisää Teemusta täällä

Tutustu Iloa ja toivoa verkkosivustoon.

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

  • point 1
  • point 2

bold-italic

Blogi ja videot

Video 44. Pioneereja maailmalta, Daniel Siegel

Nyt esittelemme keskeisen integratiivisten tieteiden pioneerin ja tieteenharjoittajan Daniel Siegelin.

Lue lisää
Video 43. Sosiaalis-emotionaalinen oppiminen, traumat ja hyvinvointi

Videolla avataan Daniel Siegelin sosiaalis-emotionaalisen oppimisen prosessia inhimillisen hyvinvoinnin ja traumojen näkökulmasta.

Lue lisää
Video 42. Holistinen ihmiskäsitys hyvinvoinnin perustana - Hyvinvoinnin kolmio

Tällä videolla jatketaan ihmiskäsitys- ja hyvinvointiteemalla otsikolla Holistinen ihmiskäsitys inhimillisen hyvinvoinnin perustana.

Lue lisää