Toivoa, myötätuntoa ja hyvinvointia traumainformoidulla työotteella lasten kanssa työskenteleville

Aika ja paikka

Webinaarit 2024 17.1. | 24.1. | 31.1. klo 13 - 16

Osallistumismaksu

MAKSUTON

Kohderyhmä

Opettajat, varhaiskasvatuksen työntekijät, urheiluvalmentajat, toimintaterapeutit, sijaisvanhemmat, vanhemmat, koulunkäynninohjaajat, koulukuraattorit, lastensuojelun ammattilaiset, sosiaalityöntekijät

https://eventilla.avi.fi/event/bJKMX?fbclid=IwAR3aUqNMtJ5QSIs5bL3BB87qOURcsQejB_OQk8o_KqI8ialHJjXZgKJdC-E

Koulutuksen teemat ja sisältö

Koulutus on AVIN:n järjestämä ja se tarjoaa vankan perusymmärryksen traumainformoidusta työotteesta sekä konkreettisia työkaluja kasvattajien arkeen. Se on suunnattu erityisesti lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille, mutta yhtä lailla myös pienten lasten vanhemmille.

Koulutus on erityisen ajankohtainen nykyisen kaltaisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa, jossa esimerkiksi pandemia, sodat ja poliittinen epävakaa tilanne ovat tuottaneet kansalaisille monenlaista stressiä, sosiaalisia ja taloudellisia haasteita.

‍Pääasiallisena oppimateriaalina koulutuksissa käytetään kouluttajayhteisön tuottamaa tietokirjaa Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen (toim. Kati Sarvela ja Elisa Auvinen) sekä tietokirjaa Traumainformoitu työote (PS-Kustannus toim. Johanna Linner-Matikka ja Tiia Hipp).

Koulutuksen sisältö perustuu löyhästi vuonna 2020 toteutettuun 3-moduliseen koulutukseen, jota on päivitetty vastaamaan erityisesti lasten kanssa työskentelevien tarpeita. Moduulien teemat ovat nimetty TURVAKSI, MYÖTÄTUNNOKSI JA TOIVOKSI.

17.1. webinaari on ensimmäinen osa kolmen verkkotilaisuuden sarjaa. Seuraavat tilaisuudet järjestetään 24.1. ja 31.1.

Niihin voit ilmoittautua alla olevien linkkien kautta

24.1. Myötätunto

31.1. Toivo

Kouluttajat

Minna Katajamäki, lastentarhanopettaja, EFT-terapeutti, Lasten tunnetaito-ohjaaja MM® Lasten ja nuorten psyykkisten ongelmien terapeuttinen ohjaaja, nepsyvalmentaja

Kati Sarvela, terapeutti (hypnoterapia, sensomotorinen psykoterapia), hammaslääkäri, tietokirjailija, traumakouluttaja

Kohderyhmä

Opettajat, varhaiskasvatuksen työntekijät, urheiluvalmentajat, toimintaterapeutit, sijaisvanhemmat, vanhemmat, koulunkäynninohjaajat, koulukuraattorit, lastensuojelun ammattilaiset, sosiaalityöntekijät

Ohjelma

Koulutuksen taustaa​

Miksi traumainformoitu lähestymistapa on tärkeää lasten kanssa työsketeleville?

Yleistä traumainformoidusta järjestelmästä ja traumatisoitumisesta ​

Turvan perusteita​

Interpersonaalisen neurobiologian perusteita

Turvan neurobiologiaa; Polyvagaaliteoria ja vireystilaikkuna​

Kehotietoisuus ja tunnekehoyhteys

Malleja maailmalta: SAMSHA:n malli

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. Webinaarit tallennetaan ja niistä koostetaan tallennekokonaisuus, joka lähetetään kaikille ilmoittautuneille. Yhdellä ilmoittautumisella saat myös muiden webinaarien tallenteet katseltavaksi. Tallenteet tulevat myös erikseen tilattavaksi tapahtumaksi.

Lisätietoja

Simo Marttinen, etunimi.sukunimi@avi.fi

Ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut:

Pirjo Jämsen-Ahonen, etunimi.sukunimi@avi.fi

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"When inside of" nested selector system.

Step 1

MEDIKAALISISTA TRAUMOISTA DIAGNOOSEIHIN MIELENTER-VEYDEN EDISTÄMISTÄ TRAUMAINFORMOIDUSTI

MEDIKAALISISTA TRAUMOISTA DIAGNOOSEIHIN MIELENTER-VEYDEN EDISTÄMISTÄ TRAUMAINFORMOIDUSTI

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonum-my nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper susci-pit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

Aika ja paikka

Helsinki la 26.3 2022 klo 9.00 - 17.00 ja su 27.3. klo10-15.00 etäpäivät kolmena arki-iltana 17.30-19.30(ma 4.4., ma 11.4., ja ke 20.4.)

Kaikki koulutukset

TIPP™ lasten kanssa työskenteleville - Traumainformoidun positiivisen pedagogiikan perusteet 20 h VERKKOTOTEUTUS

Traumainformoitu positiivinen pedagogiikka TIPP-konsepti on Kati Sarvelan ja Minna Katajamäen kehittämä koulutusmalli lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Konsepti perustuu uusimpaan monialaiseen tietoon ja kouluttajien yhdessä saamaan kokemukseen työotteesta ja sen kouluttamisesta.
Lue lisää

KOHTAA MUT - Traumatietoisuutta kohtaamistyön tueksi ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille

Kohdataan töissä -hankkeen vuoden 2024 ensimmäinen MAKSUTON webinaari 28.2. klo 9-12,30 Teams
Lue lisää

Traumainformoitu positiivinen pedagogiikka (TIPP™) TILAUSKOULUTUS!

Traumainformoitu positiivinen pedagogiikka (TIPP™-malli) on Kati Sarvelan ja Minna Katajamäen kehittämä koulutusmalli lasten ja perheiden kanssa työskenteleville sote-ammattilaisille, kasvattajille sekä kolmannen sektorin toimijoille. Malli perustuu uusimpaan monialaiseen tietoon ja kouluttajien yhdessä saamaan kokemukseen työotteesta ja sen kouluttamisesta.
Lue lisää

Toivoa, myötätuntoa ja hyvinvointia traumainformoidulla työotteella lasten kanssa työskenteleville

Tämä AVIN:n järjestämä verkkokoulutus tarjoaa vankan perusymmärryksen traumainformoidusta työotteesta sekä konkreettisia työkaluaja arkeen. Se on suunnattu erityisesti lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille, mutta yhtä lailla myös pienten lasten vanhemmille.
Lue lisää

Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa Koulutuskokonaisuus sisältää kaikki moduulit 1 - 5

Tämä koulutus sisältää viiden moduulin kokonaisuuden, jonka osat ovat saatavilla myös erillisinä koulutustuotteina.
Lue lisää

Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa – Moduuli 5. Toipuminen yhteisöllisellä ja yhteiskunnallisella tasolla

Tämä on viides moduuli 5-osaisessa koulutuskokonaisuudessa, jonka osat julkaistaan kukin itsenäisinä moduuleina 6-10/2023.
Lue lisää

Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa – Moduuli 4. Medikaalinen trauma yhteisöllisellä ja yhteiskunnallisella tasolla

Tämä on neljäs moduuli 5-osaisessa koulutuskokonaisuudessa, jonka osat julkaistaan kukin itsenäisenä kokonaisuutena 6-10/2023.
Lue lisää

Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa – Moduuli 3. Turvan ja myötätunnon neurobiologiaa sekä pohdintaa pirstoutuneesta mielestä

Tämä on kolmas moduuli 5-osaisessa koulutuskokonaisuudessa, jonka osat julkaistaan kukin itsenäisenä kokonaisuutena 6-10/2023.
Lue lisää

Johdatusta traumainformoituun työotteeseen ja positiiviseen pedagogiikkaan

Koulutusiltapäivä 15.11. klo 13-16, jonka teemoina ovat puheeksiottamisen ja toivon kulttuuri, turva, myötätunto, työhyvinvointi ja työnilo. Keskeisinä aiheina kasvattajien itsetuntemuksen sekä tunnetaitojen ja monialaisen yhteistyökyvyn kehittäminen.
Lue lisää

Tunnetaidot ja kehotietoisuus – Myötätuntoa ja traumatietoutta lasten ja nuorten kanssa työskenteleville VERKKOTOTEUTUS

Tässä koulutuksessa käymme läpi traumainformoidun työotteen perusteita lasten ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten työn näkökulmasta.
Lue lisää

Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa – Moduuli 2. Toipuminen haavoittavista kokemuksista, traumainformoitu lähestyminen VERKKOTOTEUTUS

Tämä on toinen moduuli 5-osaisessa koulutuskokonaisuudessa, jonka osat julkaistaan kukin itsenäisenä kokonaisuutena 6-10/2023.
Lue lisää

Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa – Moduuli 1. Haavoittavat kokemukset yksilötasolla, traumainformoitu lähestyminen VERKKOTOTEUTUS

Tämä on ensimmäinen osa 5-osaista koulutuskokonaisuutta, jonka seuraavat osat julkaistaan kukin itsenäisenä kokonaisuutena 6-10/2023.
Lue lisää

Traumainformoidun työotteen perusteet hammashoidon ammattilaisille VERKKOTOTEUTUS

Tässä itsenäisesti etenevässä verkkokoulutuskokonaisuudessa käymme läpi traumainformoidun työotteen perusteita Sheela Rajan -mallin pohjalta. Koulutus on suunnattu hammashoidon ammattilaisille.
Lue lisää

Traumatietoisen työotteen perusteet seurakunnille ja hengellisille yhteisöille VERKKOTOTEUTUS

Tässä itsenäisesti etenevässä verkkokoulutuskokonaisuudessa käymme läpi traumainformoidun työotteen perusteita kristinuskon näkökulmasta. Koulutus on suunnattu seurakunnille ja hengellisille yhteisöille.
Lue lisää

TUNNEHAAVOJA HUOMIOIVA KOHTAAMINEN – Traumatietoutta hyvinvoinnin ja päihteettömyyden tueksi Pohjois-Savoon

Hyvällä mielellä – Pohjois-Savo 2021-2030 -hanke
Lue lisää

Yhteinen kieli – Traumatietoisen kohtaamisen peruskoulutus organisaation toiminnasta vastaaville sekä avain- ja esihenkilöille VERKKOTOTEUTUS

Tässä itsenäisesti etenevässä verkkokoulutuskokonaisuudessa käymme läpi traumainformoituun työotteeseen liittyvää tietoa esimiestyön ja johtamisen näkökulmasta.
Lue lisää

Saven kosketuksesta kehoturvaa, työn iloa ja työn imua. Tilauskoulutus Udumbarassa 11.12.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. Tässä koulutuksessa madoitumme saven kanssa työskennellen. Lisäksi käymme läpi teoriatietoa, kuinka haavoittavat kokemukset voivat rikkoa meidät tai vaihtoehtoisesti olla ponnahduslautoja uuteen ymmärrykseen ja tietoisuuteen.
Lue lisää

Traumainformoitu työote ja somatiikka alkaen tammikuu 2023.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. Somaattista tietoisuutta vahvistava 10op koulutuskokonaisuus ihmistyön ammattilaisille. Turun AMK. HYBRIDIKOULUTUS.
Lue lisää

Yhteinen kieli - traumatietoisuus kansalaistaitona Kauniaisissa alkaen 17.9.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. Tutustumiskoulutus kaikille kiinnostuneille. HYBRIDIKOULUTUS.
Lue lisää

Yhteinen kieli - traumatietoisuus kansalaistaitona Tutustumispäivä Kauniaisissa 11.9.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. Tutustumispäivä traumatietoisuuteen kaikille kiinnostuneille. LÄHIKOULUTUS.
Lue lisää

Yhteinen kieli - traumatietoisuutta asiakastyöhön 8-9.10. ja 29.10.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. Traumatietoisuutta, faktoja ja kokemuksellisia harjoituksia hengellisille yhteisöille ja monikulttuurisessa ympäristössä työskenteleville henkilöille.
Lue lisää

Kasvattajien itsetuntemus - Johdatusta traumainformoituun työotteeseen ja positiiviseen pedagogiikkaan 1.9.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. AVIN:N webinaari – maksuton.
Lue lisää

Yhteinen kieli - Hevonen terapeuttisena kaverina alkaen 30.9.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. Hevonen terapeuttisena kaverina -koulutuksessa yhdistämme traumatietoutta TIT-koulutusmallistamme kehitettyyn eläinavuisteiseen käytäntöön. HYBRIDIKOULUTUS.
Lue lisää

Yhteinen kieli – Traumatietoisen kohtaamisen koulutus (TIT) sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille TILAUSKOULUTUS!

Traumainformoidun työotteen peruskoulutuskokonaisuus! KYSY ORGANISAATIOSI TARPEISIIN SOVITETTUA TIT–KOULUTUSTA!
Lue lisää

SOF - Social Oriented Focusing Between you and me From intrapersonal to interpersonal with Social Oriented Focusing (SOF) – Introduction Workshop 23.8.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT. FREE ONLINE COURCE for Iloa ja toivoa network
Lue lisää

TraumaSummit2024 verkkotapahtuma järjestetään 21.-23.11.2024. Mukana asiantuntijoita Suomen lisäksi myös Skotlannista.

Oletko kiinnostunut toimimaan tapahtuman sponsorina? Ota yhteyttä tapahtumajärjestäjiin iloajatoivoa@gmail.com
Lue lisää